Λοιπόν πριν αρχίσω να σας λέω τα περί Κρήτης - τα οποία έχουν μεγάλο ενδιαφέρον - προέχει να είμαστε όλοι ενημερωμένοι για τις φετινές Μεγάλες Ημέρες της Νεμέας.

Πρόκειται για μία εκδήλωση που πλέον έχει γίνει θεσμός. Φέτος μάλιστα την περιμένουμε όλοι ακόμα περισσότερο, καθώς πέρυσι είχε ακυρωθεί, από σεβασμό προς τα θύματα των μεγάλων πυρκαγιών στην Πελοπόννησο.


Στο πλαίσιο των Μεγάλων Ημερών της Νεμέας, που φέτος θα λάβουν χώρα το τριήμερο 5-6-7 Σεπτεμβρίου, τα περισσότερα οινοποιεία ανοίγουν τις πόρτες τους στο κοινό, ενώ παράλληλα διοργανώνουν και διάφορα ενδιαφέροντα happenings στον χώρο τους. Γνωρίζω, για παράδειγμα, ότι το Κτήμα Σκούρα το Σάββατο εκείνο φιλοξενεί έκθεση ζωγραφικής από νέους καλλιτέχνες αλλά και παρουσίαση του βιβλίου Οινομαγειρέματα της Νίκης Μηταρέα, όλα αυτά με φόντο τα όμορφα κρασιά του Κτήματος, φαγητό και live μουσική. Αντίστοιχα, το Domaine Helios της εταιρείας Σεμέλη διοργανώνει ένα σωρό δραστηριότητες. Ανάμεσά τους μία έκθεση κλασσικών αυτοκινήτων της δεκαετίας του 60, σεμινάρια γευσιγνωσίας, οργανωμένες ξεναγήσεις, καθώς και πολλές δραστηριότητες για την απασχόληση των παιδιών (εργαστήρια ζωγραφικής, κατασκευής κούκλας, θέατρο σκιών, κλπ). Για τους φανατικούς φίλους του Αγιωργίτικου, επίσης το Σάββατο 6/9, στις 10 το πρωί, ο Κωνσταντίνος Λαζαράκης MW θα παρουσιάσει γευστική δοκιμή κρασιών από Αγιωργίτικο της Νεμέας. Η δοκιμή θα γίνει στο Φλιάσιο Μέλαθρο, στο Κέντρο της Νεμέας και - πιστέψτε με - κανείς οινόφιλος δεν πρέπει να τη χάσει...


Αυτά είναι μερικά από τα πολλά και ενδιαφέροντα στοιχεία που συνθέτουν τις φετινές Μεγάλες Ημέρες της Νεμέας. Για το πλήρες πρόγραμμα ή για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε απευθείας με την Ένωση Οινοποιών και Αμπελουργών Νεμέας (ΕΝΟΑΝ) τηλεφωνώντας στο 27460-20400 ή στέλνοντας email στην διεύθυνση enoaninfo@yahoo.gr. Εναλλακτικά μπορείτε να απευθυνθείτε στα ίδια τα οινοποιεία της Νεμέας, στοιχεία επικοινωνίας για τα περισσότερα από τα οποία θα βρείτε κάνοντας κλικ σε αυτό εδώ το link.


8/22/2008 02:23:34 am

Η Νεμέα είναι κοντά για εκδρομή.
Γνωρίζεται όμως αν υπάρχουν οργανωμένες εκδρομές για αυτούς που το πίνουν αλλά δεν το φτύνουν πάντα;

Reply
8/22/2008 02:37:55 am

Πολύ καλή ερώτηση!

Αντιγράφω τα παρακάτω από ενημέρωση του Οινοποιείου Σεμέλη. Φαντάζομαι βεβαίως ότι αφορά στις δραστηριότητες του συγκεκριμένου οινοποιείου, αλλά μπορείτε με ένα τηλεφώνημα να μάθετε περισσότερα:

Για τη μετάβαση των επισκεπτών στο οινοποιείο, θα υπάρχουν λεωφορεία στο Σύνταγμα που θα αναχωρήσουν στις 10.00 το πρωί (αναχώρηση από το οινοποιείο στις 17.00)
Κόστος κατ΄άτομο: 25 ευρώ. Παιδιά έως 12 ετών: 15 ευρώ.
Για κρατήσεις θέσεων, τηλέφωνο 210 3645777 (οι κρατήσεις είναι απαραίτητες)
Για περισσότερες πληροφορίες καλέστε: 210 6216811 & 210 3645777

Reply
8/22/2008 04:25:11 am

Ευχαριστώ για την γρήγορη απάντηση.
Θα το ψάξω από Δευτέρα, μιας και ακόμη είμαι Κυκλάδες!
Αν θυμάμαι καλά, πέρυσι πριν ακυρωθεί η εκδήλωση, είχα λάβει πρόσκληση και από μία κάβα για μεταφορά με λεωφορείο. Αν βρω και άλλες λύσεις θα σας ενημερώσω.

ReplyLeave a Reply.