Πηγαίνω κάθε χρόνο στο Μήνα Κρασιού που διοργανώνει Το Καφενείο στην Πλάκα. Το κάνω (και το συνιστώ) επειδή έχει μεγάλο ενδιαφέρον να βλέπει κανείς τις δυνατότητες που έχει το χύμα κρασί, όταν βέβαια προέρχεται από ελεγμένες και σωστές πηγές, αλλά και όταν κανείς το συντηρεί και το μεταχειρίζεται σωστά. Επιπλέον, μου αρέσει η ζεστή ατμόσφαιρα, τρελλαίνομαι για τους πολύ νόστιμους μεζέδες, και γενικά πιστεύω ότι μία επίσκεψη στο Καφενείο, ειδικά κατά τη διάρκεια του Μήνα Κρασιού, είναι μία καλή δικαιολογία για να κατέβει ένας Βόρειος σαν κι εμένα στην Πλάκα.

Πρέπει να σας πω όμως ότι, ενώ ο θεσμός ξεκίνησε ως Μήνας Κρασιού σε Καράφα για το Καφενείο, πιστεύω ότι έχει εξελιχθεί σε Μήνα Αγάπης για το Κρασί, αφού πλέον περιλαμβάνει, εκτός από μία τεράστια ποικιλία χύμα κρασιών από όλη την Ελλάδα, κρασιά που παρουσιάζονται πρώτη φορά σε καράφα, καθώς και κάποιες ειδικές οινοποιήσεις που πραγματοποίησε Το Καφενείο και θα σερβίρει για πρώτη φορά στους πελάτες του.

Ο 5ος Μήνας Κρασιού στο Καφενείο ξεκινάει λοιπόν αυτή την Κυριακή, 19 Ιανουαρίου, και θα διαρκέσει ως την Καθαρά Δευτέρα, δηλαδη ως τις 3 Μαρτίου. Το Καφενείο βρίσκεται στη διεύθυνση Επιχάρμου 1 & Τριπόδων, και είναι ανοιχτό από τις 12 το μεσημέρι ως τη 1 μετά τα μεσάνυχτα. Το τηλέφωνο για κρατήσεις και πληροφορίες είναι το 210-3246916, ενώ πλήρη και λεπτομερή ενημέρωση (μέχρι και συνταγές για κάποιους από τους λαχταριστούς μεζέδες που σερβίρει) θα βρείτε στην ιστοσελίδα του, στη διεύθυνση www.tokafeneio.gr

Leave a Reply.