Λοιπόν, αν κάποιος οινόφιλος διανοηθεί να παραπονεθεί ότι φέτος δεν είχε αρκετές ευκαιρίες να δοκιμάσει παλαιά και νέα κρασιά, να συναντήσει οινοποιούς και άλλους ανθρώπους του οινικού κλάδου και γενικά να ζήσει τη μαγεία του κρασιού από κοντά, καλά θα κάνει να έχει γερή ασφάλεια πυρός γιατί... θα πέσει φωτιά να τον κάψει!...

Εκτός πλάκας πάντως, φέτος πάμε από οινική εκδήλωση σε οινική εκδήλωση και είναι όλες πολύ ενδιαφέρουσες και αξιόλογες. Και αν νομίσατε ότι η σεζόν ολοκληρώθηκε, ξανασκεφτείτε το γιατί έχουμε δρόμο ακόμα.

Για την ώρα, έχω τη χαρά να σας αναγγείλω άλλον έναν, τον 6ο για την ακρίβεια, Οινομαραθώνιο από την Κάβα Λίθοινον, στη Σαρωνίδα. Κάθε προσπάθεια της συγκεκριμένης Κάβας - δηλαδή του ανθρώπου που είναι η κινητήρια δύναμή της, του αεικίνητου Γιάννη Βασιλειάδη - είναι σοβαρή και προσεγμένη, και γίνεται με γνώμονα την ανάδειξη του ποιοτικού κρασιού της Ελλάδας και την συνεχή αναβάθμιση της οινικής κουλτούρας του ολοένα αυξανόμενου αριθμού ανθρώπων που αγαπούν το κρασί και θέλουν να το γνωρίσουν καλύτερα.

Ο επικείμενος Οινομαραθώνιος λοιπόν αφορά σε ερυθρά κρασιά από όλη την Ελλάδα και θα ακολουθήσει, όπως κάθε φορά, γεωγραφική κατηγοριοποίηση. Συγκεκριμένα, την πρώτη του μέρα θα παρουσιαστούν τα ερυθρά κρασιά της Ζώνης Α, δηλαδή της Νότιας Ελλάδας, ενώ τη δεύτερή του μέρα θα πάρουν σειρά τα κρασιά της Ζώνης Β, δηλαδή του Ελληνικού Βορρά.

Αυτός ο Οινομαραθώνιος αναμένεται να είναι ο μεγαλύτερος ως τώρα: 2 μέρες, 40 παραγωγοί, 80 ετικέτες! Τι λέτε; Εγώ θα είμαι εκεί γιατί τέτοιες εκδηλώσεις δεν χάνονται, αφήστε που, αν ο καιρός εξακολουθήσει να είναι καλός θα είναι μία ευκαιρία για μία όμορφη φθινοπωρινή εκδρομή.

Ο 6ος Οινομαραθώνιος θα λάβει χώρα το Σαββατοκύριακο 15 & 16 Νοεμβρίου. Και τις 2 ημέρες οι πόρτες θα ανοίξουν στις 12 το μεσημέρι και θα κλείσουν όταν (ή καλύτερα... αν) φύγει και ο τελευταίος οινόφιλος. Η είσοδος, εννοείται, είναι ελεύθερη για το κοινό.

Η Κάβα Λίθοινον βρίσκεται στη Σαρωνίδα, στην διεύθυνση Λεωφόρος Σαρωνίδας 122. Το τηλέφωνο για πληροφορίες και οδηγίες είναι το 22910-60257, ενώ ενδιαφέροντα στοιχεία για αυτήν, αλλά και για παλαιότερες εκδηλώσεις θα βρείτε στο blog της Κάβας, στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://lithoinon.blogspot.com.


11/4/2008 04:21:26 am

«…οι πόρτες θα ανοίξουν στις 12 το μεσημέρι και θα κλείσουν όταν (ή καλύτερα... αν) φύγει και ο τελευταίος οινόφιλος…»
Εδώ δεν λέει να φύγει ο Βασιλειάδης και οι οινοποιοί τα βράδια στους οινομαραθώνιους! Οι οινόφιλοι που να πάνε;

Reply
11/9/2012 11:41:17 am

you are right,I agree with you.

ReplyLeave a Reply.