Μ' αυτά και μ' αυτά έφτασε το Πάσχα...

Ας ξεκουραστούμε λίγο αυτές τις Άγιες ημέρες και ας απολαύσουμε τις (ουκ ολίγες) γαστρονομικές απολαύσεις που μας επιφυλάσσει η κουζίνα και οι παραδόσεις μας. Ειδικά μετά τη νηστεία όλες αυτές οι γεύσεις φαντάζουν ακόμα πιο λαχταριστές...

Εμείς φέτος θα περάσουμε το Πάσχα στην Αθήνα, γι αυτό και ανανεώνω το ραντεβού μας σε αυτή τη σελίδα αμέσως μετά το Πάσχα με ενδιαφέροντα θέματα της Ελληνικής και διεθνούς οινικής επικαιρότητας.

Για μένα τα κρασοπότηρα του φετινού Πάσχα έχουν χρώμα ροζ - ή, για να ακριβολογούμε, ροζέ. Ετοιμάζω μάλιστα ένα μεγάλο αφιέρωμα στα ροζέ για τον επόμενο Οινοχόο, γι αυτό και στην πορεία έχω πολλά να σας πω σχετικά με νέες κυκλοφορίες στην αγορά, τις πρόσφατες νομοθετικές εξελίξεις στην ροζέ οινοποίηση, κλπ.

Στο μεταξύ, σας αφήνω με ένα όμορφο αφιέρωμα στα ροζέ που έκανε πρόσφατα η Αμερικάνα οινογράφος Tara Q. Thomas για λογαριασμό του περιοδικού Gourmet. Και μη μου πείτε ότι δεν βρίσκονται στην Ελληνική αγορά τα ροζέ στα οποία αναφέρεται καθώς και α) οι Ακακίες 08 του Κυρ-Γιάννη μια χαρά κυκλοφορούν παντού, αλλά και β) βλέπουμε στις μεγάλες κάβες όλο και περισσότερες ποιοτικές ροζέ ετικέτες από την Προβηγγία, τη Rioja και την Νότιο Αφρική. Το πολύ καλό αυτό άρθρο θα το βρείτε κάνοντας κλικ σε αυτό εδώ το link.

Εύχομαι Καλό Πάσχα σε όλους, με υγεία και χαρά!Leave a Reply.