Μπορεί ο καιρός να φόρεσε για τα καλά τα φθινοπωρινά του, βλέπω με χαρά όμως ότι πολλοί από σας δεν το βάζουν κάτω (ακόμα...). Διακρίνω λοιπόν μία διάθεση για απόδραση από την πόλη αυτό το Σαββατοκύριακο. Μάλιστα πολλοί με ρωτάτε που και πως μπορείτε να συνδυάσετε καλό κοψίδι, καλό κρασί και εξοχή, χωρίς όμως να απομακρυνθείτε πάρα πολύ από την πόλη.

Ακούστε λοιπόν: για σας που ήδη κάνετε τέτοια σχέδια, υπάρχει ένας μονόδρομος: Αυτός που ξεκινάει από την Αθήνα (μέσω Αττικής Οδού) και καταλήγει στην Κανδύλα της Αρκαδίας. Μη το σκέφτεστε, μία ευθεία είναι! Τι θα βρείτε εκεί; Το Χάνι της Κανδύλας, ένα οινομαγειρείο γνωστό σε όλη την ευρύτερη περιοχή, με νοστιμότατες τοπικές λιχουδιές, και κατά πάσα πιθανότητα τα κορυφαία παϊδάκια της επικράτειας! Παρεμπιπτόντως, η Κανδύλα είναι ένα χωριό έξω από το Λεβίδι, κοντά στο χιονοδρομικό κέντρο του Μαινάλου και στο δρόμο για τον Αρχαίο Ορχομενό.

Το Χάνι της Κανδύλας είναι ανοιχτό από τις 12.30 το μεσημέρι μέχρι το βράδυ. Αν αποφασίσετε να πάτε, καλό είναι να κλείσετε ένα τραπέζι εκ των προτέρων, και μην απορήσετε αν φτάσετε και το μεγάλο πάρκινγκ στην πίσω αυλή είναι γεμάτο πολυτελή αυτοκίνητα με Αθηναϊκές πινακίδες... Με μία δοκιμή θα καταλάβετε γιατί το μέρος είναι στέκι καλοφαγάδων που έρχονται από πολύ μακριά για να απολαύσουν την παραδοσιακή κουζίνα του.

Αν βέβαια θέλετε τη συμβουλή μου, το ιδανικό θα είναι να περάσετε όλο το Σαββατοκύριακο στην περιοχή. Η Αρκαδία έχει τόσες φυσικές ομορφιές, αλλά και τόσα πράγματα να δει και να κάνει κανείς (από extreme sports μέχρι αρχαία μνημεία), που σίγουρα δεν θα προλάβετε να τα δείτε όλα και θα ξαναπάτε, και θα ξαναπάτε... Και επειδή ξέρω ότι προβληματίζεστε για το που θα μείνετε για να τα κάνετε όλα αυτά, μη στενοχωριέστε, σας έχω και γι αυτό λύση! Τσεκάρετε το εξαιρετικό Αρχοντικό Καλτεζιώτη στη μαγευτική Κάψια. Πληροφορίες θα βρείτε κάνοντας κλικ εδώ.

Και για τους οινόφιλους ανάμεσά μας, υπενθυμίζω ότι αν πάτε μέχρι εκεί, θα βρίσκεστε στην ζώνη ΟΠΑΠ της Μαντινείας (Welcome to Moschofilero country). Ευκαιρία να επισκεφτείτε τα οινοποιεία της περιοχής (Τσέλεπος, Σπυρόπουλος, Νασιάκος), όπου, αν είστε τυχεροί, μπορεί και να είστε από τους πρώτους που θα δοκιμάσουν Μοσχοφίλερο από την εσοδεία του 2007. Άντε, κι αν πάτε πιείτε και ένα ποτηράκι στην υγειά μας!...

Leave a Reply.