Βάλτε σας παρακαλώ την εξής ημερομηνία στις ατζέντες σας: Ο φετινός Μήνας Κρασιού που διοργανώνει το Καφενείο στην Πλάκα ξεκινάει στις 21 Ιανουαρίου και θα διαρκέσει μέχρι τις 25 Φεβρουαρίου.

Κάθε χρόνο ο Μήνας Κρασιού του Καφενείου φιλοξενεί κρασί σε καράφα από όλη την Ελλάδα. Πρόκειται για κρασί από επώνυμους και επιλεγμένους παραγωγούς από όλο τον ελληνικό αμπελώνα, συντηρημένο κάτω από τις σωστές συνθήκες και σερβιρισμένο σε συνδυασμό με απολαυστικούς μεζέδες.

Φέτος μάλιστα αναμένονται και κάποιες έκτακτες συμμετοχές μικρής επάρκειας (και όποιος προλάβει!...), διάφορα χάπενινγκς, επισκέψεις οινοποιών, φεστιβάλ κρασομεζέδων από όλη την Ελλάδα, κλπ.

Το Καφενείο, που λέτε, είναι σταθερή αξία. Κάνει εξαιρετική δουλειά με το κρασί σε καράφα, προσφέρει νόστιμα εδέσματα με φαντασία και τέχνη, με πολύ καλό service και τίμιες τιμές. Όποιος πάει έχει να το λέει για τους κεφτέδες με σάλτσα κάρι, τον πικάντικο καβουρμά με λιωμένη φέτα, αλλά και την πιο πρόσφατη προσθήκη του μενού, το εκπληκτικό τζατζίκι που φτιάχνουν με γαλοτύρι, αντί για γιαούρτι. Και φυσικά δεν φεύγει αν δεν ολοκληρώσει το γεύμα του με τον φοβερό σπιτικό σοκολατένιο κορμό, σε συνδυασμό με το χειροποίητο λικέρ βύσσινο!...

Χάρηκα, τέλος, που έμαθα πρόσφατα ότι η φήμη του έφτασε μέχρι την Αγγλία, αφού το συμπεριέλαβε η Daily Telegraph στον πρόσφατο οδηγό της για την Αθήνα.

Το Καφενείο βρίσκεται στην Πλάκα, στη διεύθυνση Επιχάρμου 1 & Τριπόδων. Το τηλέφωνο για πληροφορίες και κρατήσεις ελιναι το 210-3246916,  ενώ διαθέτει και μία κατατοπιστικότατη ιστοσελίδα στη διεύθυνση
www.tokafeneio.gr.

Leave a Reply.