Καμιά φορά εμείς που ασχολούμαστε - με τον ένα ή τον άλλο τρόπο - με τη γεύση, ψάχνουμε το καινούριο και το διαφορετικό, και ξεχνάμε κάποιες παλιές μεν, σταθερές δε αξίες.

Πριν λίγο καιρό, για παράδειγμα, γιορτάσαμε τα γενέθλια της συζύγου στο Balthazar. Κλασσικό και αγαπημένο στέκι, ειδικά το καλοκαίρι με τον όμορφο κήπο-όαση μέσα στο τσιμέντο της Αθήνας, το Balthazar αποδείχθηκε για άλλη μία φορά "λίρα εκατό". Γιατί; Θα σας πω: το μενού είναι σταθερά πολύ καλό, με ουσία και όχι περιττή έμφαση στο "περιτύλιγμα", με πιάτα νόστιμα, φρέσκα και πολύ καλά παρουσιασμένα, από τα ορεκτικά ως το γλυκό. Η λίστα κρασιών έχει βάθος, φαντασία και ποικιλία. Το service πάντα επαγγελματικό και προσεγμένο, ενώ και οι τιμές είναι λογικές, σε σχέση με την προσφερόμενη ποιότητα και εξυπηρέτηση. Πολύ σημαντικό επίσης είναι ότι το περιβάλλον είναι ευχάριστο και πολύ καλαίσθητο. Χώρια που κάποιος μπορεί χωρίς τον παραμικρό δισταγμό να πει για το Balthazar την καθιερωμένη έκφραση, ότι δηλαδη "το μέρος μαζεύει πολύ καλό κόσμο" (πολύ σημαντικό...).

Αν έπρεπε να βρω πάση θυσία ένα "ψεγάδι", αυτό θα ήταν το γεγονός ότι έλειπε ο φίλος μου ο Χρόνης, ο οποίος, εκτός από ικανότατος επί της εξυπηρέτησης και του σερβιρίσματος, είναι και τέως μαθητής μου στο Σεμινάριο, οπότε θα τα λέγαμε και περί κρασιών λίγο παραπάνω. Πληροφορήθηκα όμως με χαρά ότι σύντομα επιστρέφει στο δυναμικό του καταστήματος.

Το Balthazar είναι μία πολύ καλή λύση στο Κέντρο της Αθήνας για το καλοκαίρι, είτε στο μπαρ, είτε για φαγητό. Μην εκπλαγείτε αν με δείτε αυτό το weekend εκεί - ειδικά καθότι τα πλάνα μου για εκδρομή στη λεβεντογέννα Κρήτη ματαιώθηκαν άδοξα.

Σιγά και μη δεν τα ξέρετε μετά από τόσα χρόνια, αλλά εγώ έχω την υποχρέωση να σας δώσω τα στοιχεία επικοινωνίας του Balthazar, τα οποία είναι: Τσόχα 27 / 210-6441215. Προτείνω όμως να επισκεφτείτε και την ιστοσελίδα του, στην οποία θα βρείτε πληροφορίες για το μέρος, τα ανανεωμένα μενού, διάφορα events, happenings, κλπ. Η διεύθυνση είναι
www.balthazar.gr.


Athinaios
6/20/2008 05:55:28 pm

Το value for money στο συγκεκριμένο εστιατόριο το θεωρώ εξαιρετικά δυσανάλογο.

Reply
6/20/2008 06:52:48 pm

Εγώ πάντως, βάζοντας από τη μία περιβάλλον, εξυπηρέτηση και εμπειρία, και από την άλλη τιμή φαγητού και κρασιού, το θεωρώ (πάντα με βάση τα standards καλής Αθηναϊκής νυχτερινής διασκέδασης) μία χαρά...

ReplyLeave a Reply.