Λοιπόν εγώ το έχω ξαναπεί και με χαρά το ξαναλέω: τους συναδέλφους στο Αμερικάνικο περιοδικό Wine & Spirits πραγματικά να τους έχει ο Θεός καλά! Όχι μόνο γιατί έχουν ένα πολύ καλό και ουσιαστικό περιοδικό κρασιού ευρείας διεθνούς κυκλοφορίας, αλλά και επειδή δεν χάνουν ευκαιρία να αναδεικνύουν τα κρασιά μας και τις γεύσεις μας.

Ξεφυλλίζοντας το τεύχος του Ιουνίου, "έπεσα" σε ένα μεγάλο άρθρο με τίτλο "GREAT GREEK CHEESES αnd wines to match". Το άρθρο παρουσιάζει μερικά από τα πιο αντιπροσωπευτικά μας τυριά, αναλύοντας την καταγωγή αλλά και την πολυπλοκότητα της γεύσης τους, αλλά δεν περιορίζεται μόνο εκεί: προχωράει σε προτάσεις συνδυασμών με κρασιά, και μάλιστα με αρκετή φαντασία, όπως π.χ. Φέτα με το ροζέ 14-18h από το Κτήμα ΓΑΙΑ, Κεφαλογραβιέρα με Κυδωνίτσα Βατίστα από την Μονεμβασιά, Βλαχοτύρι με Fumé Blanc Γεροβασιλείου, Μανούρι με γλυκό Μοσχάτο Σάμου, και πάει λέγοντας!...


Βέβαια, πρέπει να πούμε ότι όλο αυτό ξεκίνησε από μία πρωτοβουλία του ιδιοκτήτη του Milos Restaurant (στη Νέα Υόρκη, το Σικάγο και την Αθήνα), Κώστα Σπηλιάδη, που κάλεσε τους δημοσιογράφους στο εστιατόριό του στη Νέα Υόρκη για να τους δείξει στην πράξη την δυναμική των Ελληνικών τυριών, αλλά και την συνδυασιμότητά τους με τα κρασιά μας. Διαβάζω μάλιστα στο ίδιο άρθρο ότι ο Σπηλιάδης σχεδιάζει να ανοίξει εντός του καλοκαιριού στην καρδιά του Μανχάταν το Milos Marqueta, ένα delicatessen με επιλεγμένες Ελληνικές γεύσεις.


Το τεύχος Ιουνίου του Wine & Spirits κυκλοφορεί σε επιλεγμένα περίπτερα και πρακτορεία ξένου τύπου αυτές τις μέρες. Μπορείτε πάντως να πάρετε μία γεύση από το συγκεκριμένο άρθρο (όχι όμως πολύ περισσότερο, αν δεν είστε συνδρομητές) κάνοντας κλικ σε αυτό εδώ το link.
Leave a Reply.