Αν νομίζατε ότι η περίοδος των οινικών εκδηλώσεων τελείωσε... ξανασκεφτείτε το!

Μεθαύριο Κυριακή 19 Οκτωβρίου, η μεγάλη εισαγωγική εταιρεία οίνων και ποτών Demeter (πρώην Λ.Δ. Χατζημιχάλης) παίρνει σειρά και οργανώνει μία μεγάλη εκδήλωση ανοικτής γευσιγνωσίας των προϊόντων που αντιπροσωπεύει στην Ελληνική αγορά.

Τα κρασιά της Demeter τα γνωρίζετε σίγουρα, ειδικά αν είστε πελάτης των πολύ ποιοτικών καταστημάτων Wine Garage (Εκάλη, Κολωνάκι, σύντομα και Νέο Ψυχικό), αλλά και αν είστε μέλος του ιδιαίτερα δραστήριου wine club Οινέας.

Επειδή πρόκειται για 43 ονομαστούς οίκους από όλο τον κόσμο, εγώ (χάριν οικονομίας χώρου) θα επιλέξω να σας αναφέρω μόλις μερικούς: τον κορυφαίο οίκο Chapoutier από το Ροδανό της Γαλλίας, τον ιδιαίτερα αγαπητό μου Marchesi de Frescobaldi από την Τοσκάνη, αλλά και τον πολύ αξιόλογο Alois Lageder από το Alto Adige στην Βόρεια Ιταλία, το Chateau Ksara από το Λίβανο, τον Marqués de Riscal από την Ισπανία, το μεγάλο σπίτι Kendall-Jackson από την Καλιφόρνια, και τον κολοσσό Concha y Toro από τη Χιλή. Α, και για τους φίλους της Σαμπάνιας, την γνωστή και μη εξαιρετέα Laurent Perrier, καθώς και την ποιοτική Σαμπάνια από τον μικρότερο οίκο Bruno Paillard. Είναι αρκετοί ακόμα, αλλά ελπίζω θα έχετε το χρόνο και την ευχαρίστηση να τους ανακαλύψετε μόνοι σας, αν δεν τους ξέρετε ήδη.

Η εκδήλωση λέγεται Demeter1, γιατί γίνεται για πρώτη φορά. Τόπος διεξαγωγής της είναι η Αίγλη και ο Κήπος του Ζαππείου. Αυτό σημαίνει όχι μόνο ότι θα υπάρχει και δωρεάν πάρκινγκ στον περιβάλλοντα χώρο, αλλά και ότι, εφόσον ο καιρός συνεχίσει να είναι τόσο καλός, μας περιμένει μία Ανοιξιάτικη Κυριακή με άφθονο και ποιοτικό κρασί από όλο τον κόσμο.

Οι πόρτες ανοίγουν στις 12 το μεσημέρι και θα κλείσουν στις 8 το βράδυ. Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό, ενώ καθόλη τη διάρκεια της έκθεσης θα διεξάγονται σεμινάρια οινογνωσίας πάνω σε ενδιαφέροντα θέματα, από τα ειδικευμένα στελέχη της εταιρείας.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα της εταιρείας στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.hatzimichalis.gr.

Leave a Reply.