Είμαι πανευτυχής που βλέπω την Αθήνα να "ανεβαίνει" γαστρονομικά μέρα με τη μέρα. Και χαίρομαι ακόμα περισσότερο όταν γίνονται όμορφα πράγματα για καλό σκοπό.

Χτες το βράδυ λοιπόν διοργανώθηκε στο εστιατόριο Grand Balcon του Ξενοδοχείου St. George Lycabettus άλλη μία βραδιά της σειράς Food for Life - και ήταν εξαιρετική. Ο Βρετανός Chef Anthony Demetre - οι Λονδρέζοι ανάμεσά μας τον γνωρίζουν οπωσδήποτε από τα πολύ καλά και βραβευμένα εστιατόριά του Arbutus στο Soho και Wild Honey στο Mayfair - βρέθηκε στην Αθήνα για μία μόνο βραδιά και ετοίμασε ένα εξαιρετικό δείπνο πέντε πιάτων με ιδιαίτερα λεπτές γεύσεις. Αυτό που έκανε τη βραδιά ακόμα πιο όμορφη, στη συνέχεια, ήταν η τυφλή δοκιμή τριών εξαιρετικών malt whiskies, συνοδεία του εκπληκτικού πούρου Montecristo Edmundo. Την δοκιμή επιμελήθηκε ο αχτύπητος Σκωτσέζος επιχειρηματίας και εξπέρ του είδους Ranald Macdonald, ιδιοκτήτης του θρυλικού whisky bar-restaurant του Λονδίνου Boisdale (θυμάστε που σας το είχα αναφέρει τις προάλλες;). Για το συγκεκριμένο αυτό κομμάτι της βραδιάς θα σας μιλήσω ξεχωριστά, γιατί "έβγαλε πολύ και καλό υλικό"...

Σημειώστε όμως τώρα σας παρακαλώ, γιατί αξίζει τον κόπο και είναι για καλό σκοπό: Σύμφωνα με δελτίο τύπου από το St.George Lycabettus και το Χαμόγελο του Παιδιού που πήρα χτες φεύγοντας: "Στις 20 Μαρτίου, ο πιο αγαπητός chef της Σκωτίας Martin Wishart, βραβευμένος όχι μόνο με αστέρι Michelin αλλά και από άλλους αξιόλογους φορείς στο χώρο της γαστρονομίας, θα σας συνεπάρει με την δημιουργικότητά του. Ο Gordon Ramsay σε μία συνέντευξή του στην εφημερίδα The Times έχει χαρακτηρίσει τον Martin Wishart ως "Scotland's next big thing, no question".

Η ώρα έναρξης της εκδήλωσης είναι: προσέλευση στο
Grand Balcon 7.30-8.30 για cocktails και canapes, 8.30 για το δείπνο. Η τιμή κατ' άτομο (με το κρασί) είναι €125. Το σύνολο των καθαρών εσόδων θα διατεθούν στον Σύλλογο "Το Χαμόγελο του Παιδιού", για τη δημιουργία εφηβικού τμήματος στα νοσοκομεία «Παίδων» και ειδικότερα στα ογκολογικά τμήματα, καθώς και τη δημιουργία ιατρείου πόνου.

Για δηλώσεις συμμετοχής μπορείτε να επικοινωνήσετε με την κυρία Ιωάννα Ευαγγέλου (St. George Lycabettus) στα τηλέφωνα 210-7234435 και 210-7290711.

Leave a Reply.