Διαβάζω με χαρά ένα πολύ καλό άρθρο για την Ελληνική κουζίνα και το Ελληνικό κρασί στο περιοδικό Wine Enthusiast. Το άρθρο πραγματεύεται "Τα Δώρα της Ελλάδας" (Greece Bears Gifts) και συμπεριλαμβάνεται στο επετειακό τεύχος του περιοδικού με τίτλο "Best of Year 2007".

Το άρθρο είναι ιδιαίτερα θετικό για την Ελληνική οινο-γαστρονομία. Είναι γραμμένο από τη δημοσιογράφο Karen Berman και επικαλείται σχόλια και απόψεις του chef του εστιατορίου Molyvos στη Νέα Υόρκη, καθώς και ενός από τους μεγάλους εισαγωγείς Ελληνικών κρασιών στην Αμερικάνικη αγορά. 

Ο υπότιτλος του άρθρου δηλώνει: "Ζωντανή, φρέσκια και αρωματική, η κουζίνα της Ελλάδας βρίσκει την ιδανική παρέα στα κρασιά της χώρας, που έχουν τον αντίστοιχο χαρακτήρα." Μου άρεσε πολύ και από δημοσιογραφικής, αλλά και από πατριωτικής άποψης, γιατί είναι ένα πλήρες άρθρο: Μιλάει για τους βασικούς μας μεζέδες αλλά και τα κρασιά των διαφόρων οινοπαραγωγικών περιοχών μας, επιτυγχάνοντας να ανοίξει την όρεξη του ξένου αναγνώστη αρκετά, έτσι ώστε να ενδιαφερθεί να μάθει, να δοκιμάσει και - γιατί όχι - να σκεφτεί την Ελλάδα την επόμενη φορά που θα σχεδιάσει τις διακοπές του.

Α, και κάτι πολύ σημαντικό: Το άρθρο κλείνει με δύο πολύ κλασσικές Ελληνικές συνταγές: Τις Γαρίδες Σαγανάκι και το Μουσακά της Αγλαΐας Κρεμέζη.

Αν θέλετε να το τσεκάρετε, θα το βρείτε στην άλλη άκρη αυτού εδώ του link.

Leave a Reply.