Μια και περί οινοτουρισμού ο λόγος, πήρα πρόσφατα ένα εξαιρετικό βιβλίο που παρουσιάζει ορισμένα από τα πιο φημισμένα και όμορφα οινοποιεία του κόσμου. Πρόκειται για το Luxury Winery Estates, ένα πανέμορφο coffee table book Γερμανικής παραγωγής (στην Αγγλική γλώσσα γραμμένο), που έχουν επιμεληθεί οι Christian Datz και Christof Kullman.

Το βιβλίο είναι απόλυτα χρηστικό για κάποιον που σκοπεύει να επισκεφτεί μία ή παραπάνω από τις γνωστές οινοπαραγωγικές περιοχές του κόσμου (σε χώρες όπως η Γαλλία, η Ιταλία, η Ισπανία, η Γερμανία, οι ΗΠΑ, η Αυστρία, η Ν. Αφρική, κλπ) - όσον αφορά βέβαια στην έρευνα που θα κάνει πριν φύγει από το σπίτι, γιατί λόγω του μεγέθους του δεν θα μπορεί να το κουβαλήσει εύκολα μαζί του κατά τη διάρκεια των οινικών του περιηγήσεων. Από την άλλη, είναι πραγματικά ένα στολίδι για τη βιβλιοθήκη ή (καλύτερα) για το τραπέζι, λόγω της πολύ υψηλής του ποιότητας και της απίστευτης χρήσης της φωτογραφίας στις σελίδες του.

Θα το βρείτε στα βιβλιοπωλεία Ελευθερουδάκη ή (πιο εύκολα) στο διαδικτυακό βιβλιοπωλείο Amazon
(http://www.amazon.co.uk/gp/product/3832791450/ref=sib_rdr_dp). Και στις δύο περιπτώσεις, νομίζω πως η τιμή του δεν ξεπερνάει τα €35.

Leave a Reply.