Είστε από αυτούς που όταν διαβάζουν κάποιες ιδιαίτερα εκλεκτές λίστες κρασιών σε καλά εστιατόρια τους πιάνει πονοκέφαλος με τις τσιμπημένες τιμές; Αν ναι, τότε καλύτερα να αποφύγετε να δειπνήσετε στο εστιατόριο του Ξενοδοχείου Claridge's την επόμενη φορά που θα βρεθείτε στο Λονδίνο.

Διαβάζω στο decanter.com ότι το Claridge's λοιπόν, αγαπημένο ξενοδοχείο των γαλαζοαίματων, των σταρ του Hollywood και γενικά των διεθνών jet-setters, λανσάρισε πρόσφατα στο εστιατόριό του μία νέα λίστα, όχι κρασιών αυτή τη φορά, αλλά εμφιαλωμένων νερών. Γιατί σας το αναφέρω με τόσο ενδιαφέρον, θα αναρωτιέστε... Μα γιατί η εν λόγω λίστα "βάζει τα γυαλιά" σε πολλές λίστες κρασιών, αφού περιλαμβάνει εμφιαλωμένα νερά από τα πιο απίστευτα μέρη του κόσμου, και σε τιμές που κυμαίνονται από 7 Λίρες Αγγλίας (κάτι παραπάνω από 10 Ευρώ) ως και 50 Λίρες Αγγλίας (περίπου 72 Ευρώ) το λίτρο!

Ακούστε κάποια από αυτά: Το Ιταλικό νερό Fiugi κοστίζει 9 Λίρες Αγγλίας το λίτρο και υποτίθεται ότι είναι το αγαπημένο του Πάπα. Το Γιαπωνέζικο Fine κοστίζει 21 Λίρες το λίτρο και θεωρείται ιδανικό για να συνοδεύει sushi. Το Ουαλέζικο Llanllyr's είναι το φτηνότερο στον κατάλογο με 7 Λίρες το λίτρο και πωλείται ως ιδανικό για να συνοδεύει σαλάτες λόγω της μαλακής γεύσης του. Η λίστα διαθέτει επίσης ένα νερό από τη Δανία που λέγεται ότι προέρχεται από λιωμένους πάγους της τελευταίας εποχής των παγετώνων (μωρέ μπας και είναι κομματάκι πολυκαιρισμένο και το πληρώσουμε άδικα, λέω εγώ...). Τέλος, το 420 Volcanic από τη Νέα Ζηλανδία είναι το ακριβότερο, κοστίζει 50 Λίρες το λίτρο και υπόσχεται μία αξέχαστη εμπειρία φρεσκάδας στον τυχερό ουρανίσκο που θα το απολαύσει...

Βεβαίως η λίστα διαθέτει και νερό από τη βρύση σε καράφα, που δεν χρεώνεται. Και θέλετε να ακούσετε το καλύτερο; Το 1999 το περιοδικό Decanter είχε πραγματοποιήσει τυφλή δοκιμή διαφόρων νερών όπως τα παραπάνω, και το νερό της βρύσης του Λονδίνου είχε βγει πρώτο με μεγάλη διαφορά!

Γι αυτό προσοχή τι νερό παραγγέλνετε και που από δω και στο εξής. Είπαμε ότι κάποια στιγμή θα πούμε το νερό νεράκι, αλλά μην το παρακάνουμε κιόλας...

Leave a Reply.