Ο Κρητικός Αμπελώνας είχε πολύ δυναμική παρουσία σε συλλογικό επίπεδο. Στη δική μου περιήγηση τον εκπροσώπησαν παραπάνω από επάξια το Κτήμα Πατεριανάκη (Ηράκλειο) και το Οινοποιείο Μανουσάκη (Χανιά).


Ο Απόστολος Θυμιόπουλος είναι ένας νέος οινοποιός από τη Νάουσσα. Με το κρασί του, την εξαιρετική ετικέτα "Γη και Ουρανός" έχει εισάγει μία νέα, επαναστατική σχολή στο Ξινόμαυρο.


Πιστεύω ότι τα κρασιά του Αμπελώνα Μυκόνου θα μας απασχολήσουν - με την καλή έννοια - αρκετά στο (όχι τόσο μακρινό) μέλλον...


Η Μαστίχα είναι πολύ στη μόδα τελευταία, και είναι γεγονός ότι ο Skinos την αποδίδει ιδιαίτερα καλά. Αλήθεια, έχετε δοκιμάσει να σβήσετε θαλασσινά - στο τηγάνι ή στο φούρνο - με μαστίχα, αυτό που μέχρι τώρα κάναμε με ούζο;...


Ιδιαίτερα ενδιαφέρον το ροζέ "Δερβένι" από Ξινόμαυρο. Είναι προϊόν του οινοποιείου "Οι Δύο Φίλοι", που είναι το νέο project του Κυρ-Γιάννη Μπουτάρη, στη Σιάτιστα.


Ο Γιώργος Σκούρας δεν σταματάει να [με] εκπλήσσει. Εκτός από τα εξαιρετικά κρασιά του που κυκλοφορούν αυτή τη στιγμή στο εμπόριο, δοκιμάσαμε μαζί τα δύο νέα του πειράματα: ένα blanc de noir από Αγιωργίτικο, καθώς και ένα απίστευτο γλυκό Μυστέλι από Viognier!


Και οι φίλοι της μπίρας δεν έμειναν παραπονεμένοι στο ΟΙΝΟΡΑΜΑ. Αρκετές Ελληνικές μικρο-ζυθοποιίες έδωσαν δυναμικό παρόν στην εκδήλωση.


Μεγάλη γκάμα από παραδοσιακούς άμβυκες για όσους ενδιαφέρονται - ερασιτεχνικά ή επαγγελματικά - για τα αποστάγματα.


Εντυπωσιακό το stand του Κτήματος Οινότρια Γη του Κώστα Λαζαρίδη. Εξίσου εντυπωσιακή η νέα ετικέτα Οινότρια Γη 2005, που είναι χαρμάνι Αγιωργίτικο και Syrah από τις πλαγιές του Καπανδριτίου στη Βόρεια Αττική.

Leave a Reply.