Για να μη μιλάμε μόνο για κρασί όμως, ακούστε τι έκανε ένας πάμπλουτος Αμερικανός συλλέκτης (που, ως συνήθως, θέλει να παραμείνει ανώνυμος): Σε πρόσφατη δημοπρασία του Οίκου Christie's στη Νέα Υόρκη, που έβγαλε στο σφυρί ορισμένα από τα σπανιότερα ουίσκυ, κονιάκ και αποστάγματα του κόσμου, ο φίλος μας κατάφερε να περάσει στην ιστορία. Πώς; Αγοράζοντας μία σπανιότατη φιάλη του γνωστού Malt Whisky "The Macallan", αυτή του 1926, έναντι του διόλου ευτελούς αντιτίμου των €37,500!

Το συγκεκριμένο ουίσκι "γεννήθηκε" την χρονιά που για πρώτη φορά ένας άνθρωπος κατάφερε να διασχίσει τη Μάγχη κολυμπώντας, ενώ τον ίδιο χρόνο έγινε το πρώτο τηλεφώνημα μεταξύ Λονδίνου και Νέας Υόρκης - όλα αυτά στην εποχή του Charleston και των ταινιών του Ροδόλφο Βαλεντίνο!... Το Macallan του 1926 έχει αλκοολικό τίτλο 42.6% και εμφιαλώθηκε το 1986 σε ηλικία 60 ετών.

Όπως και με όλα τα καλά malt whiskies, αν πέσει στα χέρια σας ένα Macallan (είτε του 1926, είτε κάποιας άλλης χρονιάς, είτε και ένα μη χρονολογημένο), μη παραλείψετε να το απολαύσετε αφού του προσθέσετε λίγο δροσερό μεταλλικό νερό (όχι παραπάνω από το 1/3 του όγκου του), το οποίο θα το βοηθήσει να απελευθερώσει τα συμπυκνωμένα αρώματά του πιο έυκολα...

Leave a Reply.