Ξέρετε πόσο κόσμο ακούω αυτές τις μέρες να πηγαίνει ταξίδι στην Τοσκάνη; Και γιατί όχι άλλωστε; Είναι από τα πραγματικά λίγα μέρη όπου μπορεί να συνδυάσει κανείς πανέμορφα τοπία, εκπληκτική αρχιτεκτονική, επαγγελματική φιλοξενία, εξαιρετική οινο-γαστρονομία, ατέλειωτες δραστηριότητες με επίκεντρο την τέχνη, την ιστορία, τη φύση, τον πολιτισμό, το κρασί, τις ντόπιες γεύσεις, κλπ... Και επιπλέον διαθέτει τεράστια γκάμα από χώρους διαμονής, από φάρμες και μικρά οινοποιεία, μέχρι κάποια από τα πολυτελέστερα ξενοδοχεία και spa του κόσμου! Εν τω μεταξύ, αν σκεφτεί κανείς ότι και το κόστος της μετάβασης - είτε με αεροπλάνο είτε με πλοίο - είναι αρκετά λογικό, πραγματικά το ταξίδι στην Τοσκάνη αξίζει τον κόπο να το κάνει κάθε οινόφιλος, τουλάχιστον μία φορά, αν όχι σε τακτικά διαστήματα. Α, και κάτι ακόμα: όποιος θέλει να αγοράσει κάποιες φιάλες κρασιού φεύγοντας, αφ' ενός θα τα βρει σε πολύ μεγαλύτερη ποικιλία, αφ' ετέρου θα τα αγοράσει σε τιμή κατά περίπου 50% φτηνότερη από την αντίστοιχη λιανική στην Ελλάδα!

Έχετε καταλάβει ότι μπορώ να γεμίσω σελίδες επί σελίδων για το συγκεκριμένο θέμα, έτσι; Πάντως, για να γνωρίσει κανείς την περιοχή σωστά, πρέπει να την "οδηγήσει", και μάλιστα από τους "μέσα" δρόμους και όχι από τους αυτοκινητόδρομους... Θα μου πείτε, βέβαια, πώς θα ξέρει κανείς ποιες είναι οι καλύτερες διαδρομές; Και, ακόμα, πώς συνδυάζεται οδήγηση σε άγνωστους και μικρούς δρόμους με δοκιμή κρασιού; Και γι αυτό, όμως σας έχω λύση...

Όχι απλά λύση - σας έχω δικό μας άνθρωπο να αναλάβει την αποστολή αυτή: Ο Γιώργος Φρόνιμος πήγε για πρώτη φορά στην Τοσκάνη πριν από 15 χρόνια και έμεινε εκεί. Έχοντας εργαστεί σε οινοποιεία και εταιρείες κρασιού για μεγάλο διάστημα, ξεκίνησε κάποια στιγμή τη δική του εταιρεία, την Real Chianti, που έχει ως αντικείμενο τον σχεδιασμό και την διεξαγωγή οργανωμένων εκδρομών στα οινοποιεία της περιοχής του Chianti Classico. Κανονίζει ακριβώς στα μέτρα του πελάτη ημερήσια τουρ σε οινοποιεία - από μικρά και παραδοσιακά ως μεγάλα και οργανωμένα. Διαθέτει δικό του πολυτελές mini-bus (αλλά μπορεί να εξασφαλίσει και μεγαλύτερο μέσο για πιο μεγάλες παρέες) και βαθιά γνώση του Chianti Classico, καθώς και σχέσεις με ανθρώπους - κλειδιά στην περιοχή.

Ένα τυπικό τουρ του Γιώργου στο Chianti Classico περιλαμβάνει επισκέψεις σε τουλάχιστον 3 οινοποιεία της περιοχής, με ενδιάμεση στάση για μεσημεριανό. Μία τέτοια ημερήσια εκδρομή για μία 6μελή παρέα ξεκινάει από τον χώρο διαμονής τους γύρω στις 10 το πρωί και ολοκληρώνεται με την επιστροφή τους στο ίδιο μέρος γύρω στις 6 το απόγευμα. Το κόστος είναι €270 και περιλαμβάνει την ξενάγηση και όλα τα μεταφορικά. Δεν περιλαμβάνονται το μεσημεριανό (που μπορεί να είναι πικ-νικ, σάντουιτς και σνακς ή πλήρες γεύμα σε κάποια τοπική osteria), καθώς και το κόστος εισόδου/δοκιμής που κάποια οινοποιεία χρεώνουν.

Για να επικοινωνήσει κανείς με τον Γιώργο Φρόνιμο και την εταιρεία του, αρκεί να επισκεφτεί την ιστοσελίδα του, που βρίσκεται στη διεύθυνση www.realchianti.com. Και αν αυτή τη στιγμή η σελίδα βρίσκεται υπο (ανα)κατασκευή, εκεί θα βρείτε σίγουρα την διεύθυνση του email του Γιώργου, με το οποίο, αν επικοινωνήσετε μαζί του, να είστε σίγουροι ότι θα σας απαντήσει έγκαιρα και τυπικότατα.


ΛΙΛΙΑΝ ΚΟΥΤΣΗ
6/25/2008 06:18:43 am

Γνωρίσαμε τον κο Φρόνιμο Γιώργο,εισηγητή, στο Συνέδριο του Οινικού Τουρισμού στη Λήμνο. Συγχαρητήρια για αυτή τη δραστηριότητα, συγχαρητήρια επίσης και για την παρουσίαση της δουλειάς του σε αυτό το χώρο.
Εύχομαι κάποια στιγμή, έτσι επαγγελματικά, να αντιμετωπισθεί κάτι ανάλογο και στην Ελλάδα.

ReplyLeave a Reply.