Μόλις το αντιλήφθηκα και το θεωρώ καταπληκτικό!

Πριν από 20 περίπου ημέρες το Αμερικάνικο περιοδικό Wine Spectator ανακοίνωσε με υπερηφάνεια ότι οι αναγνώστες του έφτασαν τα 2.6 εκατομμύρια, καθιστώντας το αγαπημένο αυτό περιοδικό, το πλέον δημοφιλές του είδους του στον κόσμο. Σημειωτέον ότι ο αριθμός αυτός αφορά στο αναγνωστικό κοινό του περιοδικού στις ΗΠΑ, όπως το μέτρησε η εταιρεία ερευνών Mediamark Research - το Wine Spectator βεβαίως κυκλοφορεί σε πολλές χώρες του κόσμου εκτός ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας.

Σημαντικό θεωρώ το γεγονός ότι το Wine Spectator κατέλαβε την 6η θέση ανάμεσα σε 240 περιοδικά στην Αμερική, στον πίνακα οικονομικής επιφάνειας του μέσου αναγνώστη: συγκεκριμένα, το αναγνωστικό κοινό του περιοδικού δηλώνει εισόδημα ανά νοικοκυριό που αγγίζει τις 115.000 δολάρια ΗΠΑ (κάτι παραπάνω από 80.000 ευρώ) ετησίως.

Πιο σημαντικό όμως από όλα θεωρώ το γεγονός ότι για πρώτη φορά σε αντίστοιχη μέτρηση της αναγνωστικής βάσης του περιοδικού οι γυναίκες αποτελούν την πλειοψηφία με ποσοστό 52%! Όπως έχω πει και γράψει πολλάκις, η δυναμική γυναικεία παρουσία στο κρασί (θα συνεχίσει να) αποτελεί ένα από τα πιο ισχυρά και σημαντικά trends του κλάδου, και αλίμονο σε όποιον επιμένει ή επιλέγει να το αγνοεί αυτό...

Συγχαρητήρια Wine Spectator!...

Leave a Reply.