Σας έχει τύχει ποτέ να βρίσκεστε σε ένα αεροδρόμιο και να εύχεστε να καθυστερήσει ή να ματαιωθεί η πτήση σας; Μάλλον όχι, ε; Μην το λέτε βέβαια με τόση σιγουριά γιατί, αν αρχίσετε τα ταξίδια στο Ελσίνκι, κάτι τέτοιο βλέπω να σας συμβαίνει τελικά.

Από τις αρχές του έτους λειτουργεί στο διεθνές αεροδρόμιο του Ελσίνκι το νέο wine bar "Wine & View", το οποίο αποτελεί πνευματικό "παιδί" δύο ειδημόνων στο κρασί Φινλανδέζικης καταγωγής. Το Wine & View λοιπόν, διαθέτει ένα πλούσιο μενού από "tapas" και λοιπόν ειδών μεζεδάκια και συνοδευτικά "τσιμπητά", καθώς και μία λίστα κρασιών που περιέχει επιλογές σε ποτήρι και μπουκάλι από ολόκληρο τον παλαιό και το νέο κόσμο - μέχρι και Κινέζικο κρασί θα βρείτε στις σελίδες της (πριν ρωτήσετε, Ελληνικό δεν διαθέτει - ακόμα τουλάχιστον...). Επιπλέον όμως, διαθέτει και μία λίστα μεγάλων κρασιών η οποία εναλάσσεται κάθε εβδομάδα και περιέχει 5 επιλογές σε ποτήρι και μπουκάλι κάθε φορά, μία από τις οποίες πάντα αφορά σε ένα κρασί από τη θρυλική λίστα "The 1000 Finest Wines Ever Made". Έτσι, περιμένοντας την πτήση σας, μπορείτε να απολαύσετε ένα ποτήρι Château Cheval Blanc του 1970 προς €19,80, ή ένα ποτήρι Château d’Yquem του 1975 προς €45,90.

Μη φανταστείτε όμως ότι το Wine & View σερβίρει μόνο μυθικά κρασιά σε... μυθικές τιμές. Εξίσου εύκολα θα παραγγείλετε για να συνοδεύσετε τους μεζέδες σας ένα ποτήρι από το αρωματικότατο (καθότι ποικιλίας Moscatel) λευκό Viña Esmeralda 2007 από την Ισπανία προς €6,20 ή, από τη λίστα των ερυθρών, ένα ποτήρι Châteauneuf-du-Pape Les Combes d’Arnevel 2005 προς €9,50.

Θυμάμαι την τελευταία φορά που ήμουν στο Ελσίνκι ήταν Φεβρουάριος και η εξωτερική θερμοκρασία ήταν -18 βαθμοί Κελσίου! Τότε, δυστυχώς, δεν είχε ανοίξει το Wine & View, αλλιώς θα το σκεφτόμουν σοβαρά να μη το κουνήσω από το αεροδρόμιο!... Δεν παραπονιέμαι βέβαια, γιατί είχα περάσει ιδιαιτέρως καλά - όπως σε ολόκληρη τη Σκανδιναβία, στο Ελσίνκι υπάρχουν πολλά και καλά εστιατόρια με βραβευμένες και πολυποίκιλες κουζίνες, αλλά και εξαιρετικές λίστες κρασιών.

Το Wine & View βρίσκεται στο International terminal του Αεροδρομίου του Ελσίνκι, στην έξοδο 28. Από μένα, καλές δουλειές και καλοτάξιδο!


4/22/2008 06:39:46 pm

Εδώ σίγουρα θα ήθελα μια 8ωρη καθυστέρηση ...

ReplyLeave a Reply.